ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει μεγάλη εμπειρία στον χειρισμό ποινικών υποθέσεων. Το γραφείο μας έχει εκπροσωπήσει εντολείς σε όλα τα δικαστήρια της χώρας σε σημαντικές νομικές υποθέσεις με αντικείμενο σχεδόν το σύνολο των εγκλημάτων που προβλέπονται στον Ποινικό μας Κώδικα και στους ειδικούς ποινικούς νόμους, όπως μεταξύ άλλων :

 
-Χρέη προς το δημόσιο.
-Παραχάραξη νομίσματος.
-Υπεξαιρέσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα (διακεκριμένες μορφές) -Απάτη.
-Ανθρωποκτονία.
-Ναρκωτικά.
-Αυθαίρετες κατασκευές.
-Πολεοδομικές παραβάσεις.
-Συκοφαντική δυσφήμιση.
-Λαθρεμπορία.
-Αγορανομικές παραβάσεις (νόθευση καυσίμων κλπ).
-Εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.
 
Στις ποινικές υποθέσεις διακυβεύεται το σημαντικότερο ανθρώπινο αγαθό μετά τη ζωή: αυτό της ελευθερίας. Για το λόγο αυτό ο εντολέας – κατηγορούμενος θα πρέπει να είναι ενήμερος του πλαισίου ποινής που διακυβεύεται στην υπόθεση του και της δέουσας προσοχής που πρέπει να δοθεί στις διαδοχικές φάσεις κατά την προκαταρκτική εξέταση, προανάκριση, ανάκριση, διαδικασία στο Δικαστικό Συμβούλιο και τέλος στην ακροαματική διαδικασία.
Στον χειρισμό ποινικών υποθέσεων ιδιαίτερη έμφαση δίνεται: στην ενδελεχή μελέτη του φακέλου όπως και ζητημάτων ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου, την συνεργασία με τον κατηγορούμενο, στην απόδειξη όσων θεμάτων χρήζουν απόδειξης (πραγματογνωμοσύνες, μαρτυρικές καταθέσεις κλπ). Στο πλαίσιο του χειρισμού των υποθέσεων αυτών το γραφείο μας έχει τις αναγκαίες εξωτερικές συνεργασίες που χρειάζονται (πραγματογνώμονες σε θέματα τεχνολογικά πχ επεξεργασία ερμηνεία ψηφιακών εγγράφων, εξειδικευμένους λογιστές κλπ). Αυτονόητο είναι ότι συνεργαζόμαστε και με τεχνικούς συμβούλους που ο εντολέας επιλέγει. Επίσης ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην προηγούμενη νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων σε προηγούμενες υποθέσεις με όμοια πραγματικά περιστατικά ή/και νομικά ζητήματα λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη ότι κάθε υπόθεση είναι μοναδική και χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση.

Για οπουδήποτε νομικο πρόβλημα σας απασχολει μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ,είτε στα τηλεφωνά 6972321585 & 2130455530 ειτε στις φόρμες επικοινωνίας.

 

Αρθρογραφία και δραστηριότητα του Δικηγoρικού μας Γραφείου σε θέματα και υποθέσεις ποινικού δικαίου.