image section 63 min

Γνωριστε μας

To Δικηγορικό Γραφείο Διονύση Παντή και Συνεργατών από της ιδρύσεως του το 1996  έχει χειριστεί ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων.  

Ο επικεφαλής του Γραφείου Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσιπενταετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία.

Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία στην πόλη των Αθηνών και σε όλη την Ελλάδα. Στις υποθέσεις που έχουμε χειριστεί με επιτυχία περιλαμβάνονται υποθέσεις (στη θέση της Υπεράσπισης ή της Πολιτικής Αγωγής) Ποινικού, το Διοικητικού και Αστικού Δικαίου (Οικογενειακό, Κληρονομικό Δίκαιο, ακίνητα, μισθώσεις, εργολαβικές συμβάσεις, συμβάσεις), το Εμπορικό Δίκαιο,  το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία (αθλητικά – πολιτιστικά), Εταιρίες (όλων των νομικών μορφών κατά το ελληνικό δίκαιο, εταιρίες αγγλικού δικαίου, εταιρίες αλλοδαπού δικαίου), Πτωχευτικό Δίκαιο και δίκαιο Εξυγίανσης Επιχειρήσεων.

Στις σελίδες του ιστολογίου μας θα βρείτε Α) ενδεικτικές αποφάσεις που εξέδωσε το Γραφείο μας στα παραπάνω αντικείμενα, Β) τη φιλοσοφία που διέπει την λειτουργία μας και τις αρχές που υπηρετούμε, Γ) βιογραφικά και επιστημονικά στοιχεία (σπουδές, εμπειρία) του δικηγόρου,  και Δ) ενδεικτική αρθρογραφία και πρώτες πληροφορίες για αρχική ενημέρωση στο θέμα που σας ενδιαφέρει (κατόπιν απαιτείται εξειδίκευση της περίπτωσης σας κατόπιν ραντεβού με τον Δικηγόρο).

Οι συνεργάτες μας

Το δικηγορικό μας γραφείο συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες καταξιωμένους στο αντικείμενο τους. Συμβολαιογράφο, δικαστικούς επιμελητές, ψυχολόγο, οικονομολόγους, ειδικούς πραγματογνώμονες. Επίσης συνεργαζόμαστε με τους συμβούλους της επιλογής και εμπιστοσύνης σας.

maxresdefault 4
Το γραφείο μας έχει την έδρα του στην Αθήνα.

Αναλαμβάνουμε υποθέσεις σας στα Ανώτατα Δικαστήρια της Χώρας (Αρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας, ελεγκτικό Συνέδριο).

Εκπροσωπούμε εντολείς μας σε όλα τα δικαστήρια της χώρας .

Παρέχουμε:

Υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπροσώπησης σας σε δικαστική Αντιδικία στα Δικαστήρια Αθηνών Πειραιώς και σε ολη την χώρα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Διονύσης Παντής είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εικοσιπενταετή εμπειρία στην δικαστηριακή & συμβουλευτική δικηγορία (1996 – σήμερα). Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου Πανεπιστημίου (κατεύθυνση Δημόσιας Διοίκησης και Δημοσίου Δικαίου) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (University of Leicester) και στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο. Από το 1996 ασκεί ενεργά & αδιάλειπτα την δικηγορία στην πόλη των Αθηνών και σε όλη την Ελλάδα, με αντικείμενο το Ποινικό, το Διοικητικό, το Αστικό (Οικογενειακό, Κληρονομικό Δίκαιο, ακίνητα, μισθώσεις, εργολαβικές συμβάσεις, συμβάσεις), το Εμπορικό Δίκαιο, το Δίκαιο των Επενδύσεων, την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Πνευματικά Δικαιώματα, Σωματεία (αθλητικά – πολιτιστικά), Εταιρίες (όλων των νομικών μορφών κατά το ελληνικό δίκαιο, εταιρίες αγγλικού δικαίου, εταιρίες αλλοδαπού δικαίου), Πτωχευτικό Δίκαιο και δίκαιο Εξυγίανσης Επιχειρήσεων. Δικηγορεί στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας: στον Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο και Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς και σε όλες τις βαθμίδες της ποινικής, πολιτικής και διοικητικής δικαιοσύνης. Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών,1994 -1995 του Γραφείου της Γ΄ Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι δικηγόρος μεταξύ άλλων, της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα (Ελλαδιτών), Ναυτικού Ομίλου Νέου Κάβου Ελληνικού και άλλων σωματείων με πολιτιστικό, εθνικό και αθλητικό αντικείμενο, έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΕΚ διάφορα νομικά μαθήματα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διπλωματικών αποστολών υπό το γραφείο ODIHR για την δημοκρατία στην Ευρώπη που εδρεύει στην Βαρσοβία, μέσω του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και ιδίως στις Ανατολικές χώρες και τις χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου. Είναι συγγραφέας σειράς άρθρων τα οποία, εκτός από νομικά ζητήματα και ζητήματα δημόσιας διοίκησης, εξετάζουν τα εθνικά θέματα και θέματα που απασχολούν την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό kedenews.gr, CD DIPLOMATIC GR, Κυπριακός Ελληνισμός, OnAlert, Militaire.gr, pantislawoffice.blogspote.gr, Tribune.gr , komotinι.gr, eanda κα.Στην αρθρογραφία του με θέματα εξωτερικής πολιτικής ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τον τουρκικό αναθεωρητισμό, τον τουρκικό ισλαμισμό, στην οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και σε γενικότερα θέματα γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής.

Εμπιστοσύνη & Αξιοπιστία

Επενδύουμε στην αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δικηγόρου και εντολέα.

Our story

Λίγα λόγια από την πορεία μας

Το δικηγορικό μας γραφείο συνεργάζεται με εξωτερικούς συνεργάτες καταξιωμένους στο αντικείμενο τους. Συμβολαιογράφο, δικαστικούς επιμελητές, ψυχολόγο, οικονομολόγους, ειδικούς πραγματογνώμονες. Επίσης συνεργαζόμαστε με τους συμβούλους της επιλογής και εμπιστοσύνης σας.

242175200 1475511289497669 7617192796335459330 n
Στο προαύλιο της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης
1991

Η Αρχή: 1991 αμέσως μετά την αποφοίτηση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Δημοσίου Δικαίου. Σεμινάρια Διεθνούς Δικαίου, μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και Νομική Σχολή.

1996

Αποφοίτηση από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ολοκλήρωση της άσκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ). 

2022

1996 – 2021: Αδιάλειπτη άσκηση συμβουλευτικής και δικαστηριακής δικηγορίας στα δικαστήρια της χώρας και των τριών βαθμών : ειρηνοδικείο/πταισματοδικείο και Πρωτοδικείο/Πλημμελειοδικείο (πρώτος βαθμός) Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Εφετείο (δεύτερος βαθμός) και Αρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας (τρίτος βαθμός).  

More information

Επικοινωνήστε μαζί για να κατανοήσουμε καλύτερα την περίπτωσή σας

Φορμα